Αλίκη Τσιρλιάγκου

aliki tsirliagkouΈχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Σύγχρονη Τέχνη στο University of Manchester & το Sotheby's Institute of Art στο Λονδίνο και είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Αίθουσας Τέχνης Nitra, στη Θεσσαλονίκη.  Είναι στην επιμελητειακή ομάδα της Photobiennale 2014 που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, για το οποίο πέρσι συν-επιμελήθηκε την επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Biennale:3/ Παλιές Διασταυρώσεις – Make it new).

Έχει αποφασίσει ότι θέλει να ζήσει στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς ήταν ξεκάθαρο πως ο μόνος τρόπος για να ζήσει και όχι απλά να.. επιβιώσει σε αυτήν δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει και η ίδια στη διαμόρφωση μίας πόλης πιο εξωστρεφούς, ζωντανής και χαρούμενης, παρέα με ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο. Και αυτό είναι το Θεσσαλονίκη Αλλιώς.

Είναι περήφανα "αλλιώς" από το πρώτο πρώτο πρώτο project της ομάδας το 2010. Έχοντας συντονίσει μια σειρά από δράσεις από τότε, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εικαστικών project.