Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-05Η ομάδα ‘’Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’ συνέχισε τις πετυχημένες  παρεμβάσεις που ξεκίνησε με τις νύχτες στα Μουσεία, αυτή τη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας) στης 11 Φεβρουαρίου 2011. Πρωταρχικός στόχος ήταν να προσελκύσει το κοινό της πόλης στα μουσεία της και να δημιουργήσει γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για αυτά. Η δράση αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένη από το μέλλον και προσπάθησε να ρίξει φως σε όσα έρχονται.

 

Με τη συνεργασία μερικών από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής στην πόλη «η Θεσσαλονίκη αλλιώς» προσπάθησε να φωτίσει πτυχές του μέλλοντος κλείνοντας  τη νύχτα με ένα εντυπωσιακό πάρτι με σπουδαίες μπάντες της πόλης.

Έχοντας στόχο την εξοικείωση και τη γνωριμία του κοινού με το ΝΟΗΣΙΣ, τη βραδιά αυτή αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα θεάματα του Μουσείου. Το πρόγραμμα εκτός από  τις μόνιμες εκθέσεις περιείχε προβολές ταινιών σχετικές με το Σύμπαν, Πρόγραμμα ρομποτικής εκπαιδευτικού διαδραστικού χαρακτήρα της Robotixlab για παιδιά,  δέκα φρέσκα μυαλά είδαν το μέλλον μέσα από το Open Coffee, μία σειρά μικρών διαλέξεων από εκπροσώπους επιστημονικών πεδίων με τίτλο «Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος» ενώ ακολούθησε πάρτυ σε έναν ειδικό χώρο-έκπληξη με τους Dj Μανώλη Σταυρούλακη, τους Warriorz, τους Nasa Funk, τους Baildsa και τους Paranaue.

 

 

 

Συμμετείχαν:
Το ΝΟΗΣΙΣ,η Τράπεζα Πειραιώς, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, το ΑΠΘ, το Open Coffee, το Robotixlab, ο Γιάννης Σειραδάκης, ο Απόστολος Παπαδόπουλος, η Μαντώ Καρβέλλη, ο Άκης Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θάνος  Παπαβασιλείου , ο Απόστολος Κρητικός, ο Γιώργος Γάτος, ο Γιάννης Μαλλίδης, ο Κυριάκος Χατζηδημητρίου, η  Ελένη Ανδρεάδη, ο Άλκης Μπάης, ο Σταύρος Βεργόπουλος, η Αρετή Λεοπούλου, η Ιφιγένεια Μυλωνά, ο Αντώνης Κάνουρας  ο Dj o Μανώλης Σταυρούλακης, οι Warriorz, οι Nasa Funk, οι Baildsa και οι Paranaue.

Βίντεο: Desthess. Destv 

 

mia-vradia-sto-melon2.jpgmia-vradia-sto-melon8.jpgmia-vradia-sto-melon3.jpgmia-vradia-sto-melon4.jpgmia-vradia-sto-melon6.jpgmia-vradia-sto-melon5.jpgmia-vradia-sto-melon1.jpgmia-vradia-sto-melon10.jpgmia-vradia-sto-melon7.jpgmia-vradia-sto-melon9.jpg