Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-06Η Parallaxi και η ομάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" συνέχισαν  τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν με τις νύχτες στα μουσεία, πάντα με στόχο να προσελκύσουν το κοινό της πόλης σε αυτά  προσπαθώντας να δημιουργήσουν γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα. Έτσι στις 8 Μαρτίου 2011 άλλη μία "Αλλιώτικη Νύχτα στο Μουσείο", η υπ' αριθμόν τέσσερα φιλοξενήθηκε αυτή τη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και χορός μόνο από γυναίκες πλαισίωσαν τη σημαντική έκθεση του μουσείου που ήταν αφιερωμένη στη Μύρτιδα. Πρόκειται για την ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας που έζησε στην Αθήνα τον «Χρυσό αιώνα» του Περικλή και υπήρξε ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.
Η βραδιά ξεκίνησε με ξενάγηση στη σπουδαία έκθεση της Μύρτιδας. Διαβάστηκαν διηγήματα από την Πολυξένη Βελένη, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου και Σοφία Νικολαΐδου. Στην συνέχεια το βήμα πήραν οι θεατρικοί μονόλογοι από την  Αλεξάνδρα Μυλωνά και  την Νόπη Ράντη - Λένα Πετροπούλου ενώ σειρά είχε ο χορός από το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ. Στο τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την κατάλληλη μουσική από την Σεμέλη Ταγαρά δίνοντας τον κατάλληλο επίλογο αυτής της μαγικής βραδιάς.

 

Συμμετείχαν: το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Πολυξένη Βελένη , η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, η Σοφία Νικολαΐδου, η Αλεξάνδρα Μυλωνά, η Νόπη Ράντη , η Λένα Πετροπούλου και η Σεμέλη Ταγαρά

 

arwma-gynaikas2.jpgarwma-gynaikas12.jpgarwma-gynaikas18.jpgarwma-gynaikas7.jpgarwma-gynaikas14.jpgarwma-gynaikas5.jpgarwma-gynaikas10.jpgarwma-gynaikas3.jpgarwma-gynaikas11.jpgarwma-gynaikas9.jpgarwma-gynaikas8.jpgarwma-gynaikas4.jpgarwma-gynaikas1.jpgarwma-gynaikas6.jpgarwma-gynaikas15.jpgarwma-gynaikas17.jpgarwma-gynaikas16.jpgarwma-gynaikas13.jpg