Αλλιώτικες δράσεις

H Parallaxi και η Θεσσαλονίκη Αλλιώς βρέθηκαν στις 6 Απριλίου του 2011 στη δυτική μεριά της πόλης εστιάζοντας σε περιβαλλοντικά θέματα. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Παύλου Μέλα και του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου της Ευκαρπίας, το Κύταρρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Θεσσαλονίκη Αλλιώς, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο της Ευκαρπίας και πραγματοποίησαν μία δράση ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον.

To Κ.Ε.Α.Ν. Θεσσαλονίκης παρουσίασε το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε με τη στήριξη της Vodafone. Οι μαθητές με ενθουσιασμό τέσταραν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Παράλληλα, η ομάδα "Δράση για την Άγρια Ζωή" ενημέρωσε με εθελοντές της τα παιδιά για τις δραστηριότητές της που αφορούν στην περίθαλψη τραυματισμένων, εξαντλημένων ή άρρωστων άγριων ζώων και την ταχύτερη δυνατή επανένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά στο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι ρόλων, αξιοποιώντας και βιωματικά τις γνώσεις που πήραν.

Tέλος, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς με τη συνεργασία των μαθητών του σχολείου φύτευσαν περισσότερα από 50 δενδρύλλια και θάμνους στην είσοδο των εργατικών κατοικιών της Ευκαρπίας. Τα δενδρύλλια ήταν μία χορηγία των φυτώριων Παναγόπουλου.

 

mia-alliwtiki-mera5.jpgmia-alliwtiki-mera4.jpgmia-alliwtiki-mera1.jpgmia-alliwtiki-mera2.jpgmia-alliwtiki-mera3.jpg