Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-13Η ομάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" επέστρεψε στις 22 Οκτωβρίου 2011 ξανά στο πάρκο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου αστικού πειράματος "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Ευριπίδου, έχοντας ως σκοπό την μεταμόρφωση του.

 

Τα μέλη της ομάδας μας μαζί με δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς του πάρκου, τους μαθητές και τους δασκάλους του 37ου δημοτικού σχολείου αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, βρέθηκαν στο πάρκο για να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση μεταμόρφωσης του , δίνοντας ζωντάνια σε ένα χώρο σχεδόν εγκαταλελειμμένο.

Η "Επιστροφή στο Πάρκο" περιλάμβανε τον καθαρισμό του χώρου, το φωτισμό και την ηλεκτροδότηση του πάρκου, καθώς και την  δενδροφύτευση και την εγκατάσταση παγκακίων και παδικής χαράς. Στη δράση συμμετείχε και η ομάδα Hellenic Architecture Agora ,η οποία εγκατέστησε ένα ακόμη χρωματιστό ποδήλατο στο πλαίσιο της δράσης "Φυτεύοντας ποδήλατα". Παράλληλα η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς με τις δικές της μελωδίες στην ατμόσφαιρα, προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα σε όλους τους παρόντες και τους περαστικούς.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ "Δημόσιος Χώρος... αναζητείται" και αποτέλεσε μία απτή απόδειξη πως ο δημόσιος χώρος μόνο ως κοινή υπόθεση όλων μας μπορεί να αντιμετωπίζεται.

 

* Συμμετείχαν: Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Μπερνάρ Κουόμο, το ΤΕΕ/ΤΚΜ , η Hellenic Architecture Agora, η Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, ο Γραβάνης, το Lappset, το Γκρι, το Πράσινο, το Champion και το Lafarge.

 

epistrofh-sto-parko2.jpgepistrofh-sto-parko1.jpgepistrofh-sto-parko5.jpgepistrofh-sto-parko6.jpgepistrofh-sto-parko4.jpgepistrofh-sto-parko3.jpg