Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-14Η Parallaxi με τη δράση της «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» έδωσαν συνέχεια στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης τον χειμώνα του 2011, επιστρέφοντας στο Λιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΟΛΘ με αφορμή την ολοκλήρωση της ήπιας ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας.

 

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2011, λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» προσπάθησε να μετατρέψει τα Χριστούγεννα όσων έχουν ανάγκη, αλλιώς. Από τα 3000 άτομα που προσήλθαν  συγκεντρώθηκαν 4 τόνοι τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους Γιατρούς του Κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.

Η Θεσσαλονίκη αλλιώς με τους εθελοντές της μεταμόρφωσε την Αποθήκη Δ’ δημιουργώντας  μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για τους χιλιάδες επισκέπτες ενώ παράλληλα το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ «Μουσικό Πολύτροπο» γέμισαν με γιορτινούς ήχους τον χώρο. Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, παρά την ανακοίνωση του τερματισμού της λειτουργίας της, παρουσίασε με τους ηθοποιούς της, τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά ενώ το σύνολο κρουστών «Κρούση» καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους. Το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλου Μελά ΙΡΙΣ παρουσίασε ένα απόσπασμα από την παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας».
Τα παιδιά κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά. Η μέρα έκλεισε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό σόου έκπληξη σε ρυθμούς swing δίνοντας τις καλύτερες ευχές για καλά Χριστούγεννα σε όλους τους συνανθρώπου μας που το έχουν ανάγκη.

 

Συμμετείχαν: ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι Γιατροί του Κόσμου, η Άρσις, το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης , οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ «Μουσικό Πολύτροπο», το σύνολο κρουστών «Κρούση» το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλου Μελά ΙΡΙΣ,  ο Στάθης Μαυρόπουλος, η Ελένη Δημοπούλου και η Έφη Σταμούλη, ο Κυριάκος Δανιηλίδης , ο Ηλίας Παπαδόπουλος από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το καφέ «Ζώγια», προσέφερε τσάι, το Kitchen Bar ζεστό κρασί , οι φούρνοι Ble, το ζαχαροπλαστείο Δια χειρός Ρετσινιώτου χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ενώ η Bravos Sound την ηχητική κάλυψη.

 

Φωτογραφίες: Κουρτίδης Γιώργος

ta-xristoygenna-tous-alliws-20119.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20116.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201110.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20117.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201113.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20112.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20113.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201115.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201114.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20111.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201111.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20118.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20114.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-201112.jpgta-xristoygenna-tous-alliws-20115.jpg