Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-19Ξεκινήσαμε τον Χειμώνα του 2012 μια από τις πιο ουσιαστικές δράσεις του  Θεσσαλονίκη Αλλιώς, που σκοπό είχε σε βάθος χρόνου να βοηθήσει που φιλοξενούνται στο κέντρο προστασίας παιδιών, στο υπόγειο του ναού του Αγίου Νεκταρίου στο  Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, εκεί που εφημέριος είναι ο πατέρας Αθηναγόρας.

 

Ο πατέρας Αθηναγόρας ίδρυσε στο υπόγειο του ναού ένα κέντρο προστασίας για παιδιά της περιοχής, που είχαν ξεστρατίσει, που μεγάλωναν σε δύσκολα περιβάλλοντα, για αποφυλακισμένα παιδιά αλλά αργότερα και για γυναίκες που είχαν ανάγκη. Με τα χρόνια η δουλειά που έκανε έγινε σπουδαίο κοινωνικό έργο, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει εθελοντές που πηγαίνουν εκεί για να προσφέρουν πάσης φύσεων έργο, από ενισχυτικά μαθήματα μέχρι καθαριότητα και μαγειρική αλλά και  επιχειρηματίες που προσφέρουν καθημερινά τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και αυτοκίνητα και βενζίνη για τις μεταφορές τους.

Σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58fm της ΕΡΤ3, συλλέξαμε βιβλία, παλιά παιχνίδια, ηλεκτρονικά και συμβατικά και δημιουργήσαμε εκεί μια χρήσιμη και ουσιαστική βιβλιοθήκη. Η Seven Group μας βοήθησε στην συλλογή ταινιών για τη δημιουργία μιας πρότυπης βιντεοθήκης ενώ πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία με την εταιρία Sani AE, εξοπλίσαμε από την αρχή το νέο ξενώνα που ετοιμάστηκε από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεσσαλονίκης για τα παιδιά με έπιπλα, σκεπάσματα και οτιδήποτε εξοπλισμό χρειάζεται ένας ξενώνας.

Ζητήσαμε και τη δική σας βοήθεια σε πιο ουσιαστικά ζητήματα, πέραν της προσφοράς. Οργανώνοντας ένα δίκτυο εθελοντών που έκαναν στα παιδιά αυτά μαθήματα όλο το χειμώνα, μαθήματα σχολείου, μουσικής, σκάκι, θεάτρου, ξένων γλωσσών, ζωγραφικής και οτιδήποτε μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στη μετέπειτα ζωή τους.

 

Συμμετείχαν: Η Sani AE , ο 9,58, ο Ιερός ναός Αγίου Νεκταρίου, το Seven Group, το Δίκτυο εθελοντών του Αλλιώς

 

sta-ypogeia-einai-h-thea4.jpgsta-ypogeia-einai-h-thea1.jpgsta-ypogeia-einai-h-thea2.jpgsta-ypogeia-einai-h-thea3.jpg