Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-25Η Stereosis και η Parallaxi με τη δράση της ‘’Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’ συνεργάστηκαν για ένα κοινό δημιουργικό σκοπό. Συνδυάζοντας τα τρίτα γενέθλια της δράσης της Parallaxi με την έβδομη διοργάνωση του Photoday της Stereosis, οργάνωσαν  από κοινού το 7th Photoday στις 01 και 02 Ιουνίου 2013.

 

Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή προς όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους με συμβολική συμμετοχή ενώ  τα χρήματα της συμμετοχής στο διαγωνισμό Photoday διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Το Photoday είναι μια γιορτή για την φωτογραφία με διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε σε ένα φιλμ 12 στάσεων να φωτογραφήσουν 12 θέματα σε διάστημα 12 ωρών. Δεν είναι η τόσο η τεχνική γνώση της φωτογραφίας που απαιτείται, αλλά η αίσθηση αυτοσχεδιασμού και η φαντασία.

Η συνάντηση λοιπόν έγινε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία της Stereosis, Ζεύξιδος 3, όπου μετά την παραλαβής της κάρτας συμμετοχής και του εγχρώμου φίλμ, ανακοινώθηκαν τα 4 πρώτα θέματα, τα οποία τα φωτογράφισαν  οι συμμετέχοντες με τη σειρά που τους δόθηκαν. Η επόμενη συνάντηση έγινε στις 14:00 στο Ολύμπιον  όπου ανακοινώθηκαν τα επόμενα 4 θέματα ενώ τέλος η επόμενη και τελευταία συνάντηση για τα 4 τελευταία θέματα έγινε στις 18:00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι.

Την Κυριακή 02 Ιουνίου οι συμμετέχοντες ψήφισαν για τις καλύτερες φωτογραφίες και το βράδυ , στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, όπου πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της έκθεσης των φωτογραφιών όλων των συμμετεχόντων. Ακολούθησε η αναγγελία των αποτελεσμάτων, η απονομή των βραβείων και το party λήξης

Έτσι ολοκληρώθηκε μια μεγάλη γιορτή για τη φωτογραφία και την πόλη, ένα καταιγιστικό διήμερο γεμάτο εικόνες εμπνεύσεις από μια πόλη που της πάει ο φακός.

 

 

Συμμετείχαν: η Stereosis, το Κέντρο σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης, το Κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, ο 9,58 fm, το Κάπα φωτ, το  Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, τα αρτοποιεία Κουκουμεριά και η Systasi & wines

 

Φωτογραφίες : Θάλεια Ρίζου , Γιώργος Τούλας, Stereosis. Βίντεο: stereosis emmanouil papadopoulos

fwtografizontas-thn-polh-alliws3.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws8.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws5.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws4.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws6.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws1.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws2.jpgfwtografizontas-thn-polh-alliws7.jpg