Αλλιώτικες δράσεις

thess alliws-26Η Parallaxi και η δράση της «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» μετά από τρία χρόνια αστικού ακτιβισμού και παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία και με διαφορετικούς τρόπους στην Θεσσαλονίκη, στις 07 και 08 Ιουνίου του 2013 ταξίδεψε στην Γερμανία.

Στις αποσκευές της μετέφερε τις δημιουργίες designers και βιομηχανικών σχεδιαστών διοργανώνοντας σχετική έκθεση στην Στουτγάρδη από κοινού με την  ελληνογερμανική πρωτοβουλία "Καλημέρα Γερμανία" η οποία επιδιώκει να προσφέρει εναύσματα για την κοινή ζωή Γερμανών και Ελλήνων στη Γερμανία.

Στην Στουτγάρδη λοιπόν μεταφέρθηκε η πρόσφατη έκθεση «Η πόλη και οι Πύργοι της», που έγινε στα πλαίσια του "Made in Thessaloniki2- Επεμβαίνοντας στον δημόσιο χώρο", αλλά και οι σημαντικότερες δουλειές των πιο δημιουργικών γραφείων design της πόλης καθώς και δημιουργίες βιομηχανικών σχεδιαστών της Θεσσαλονίκης.

Στα έργα τους οι γραφίστες και οι designers προσέγγισαν διαφορετικά και προσπάθησαν να δώσουν ένα νέο νόημα σε σύμβολα της πόλης όπως ο Λευκός Πύργος, ο πύργος του Τριγωνίου και ο πύργος του ΟΤΕ. Οι αφίσες απέδωσαν την καλύτερη δυνατή όψη της πόλης, συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα και κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον. Έπιπλα και ρούχα, με τη σειρά τους, προσέφεραν ένα δείγμα όσων έχει καταφέρει ο βιομηχανικός σχεδιασμός της Θεσσαλονίκης παρά την απαισιοδοξία της οικονομικής κρίσης. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η υπεύθυνη εικαστικών και design του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, Αλίκη Τσιρλιάγκου. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή, 07.06.2013, 20:00 στο Δημαρχείο Στουτγάρδης και η έκθεση διήρκησε μέχρι την Πέμπτη, 04.07.2013.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συναυλία με μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη και από τη Στουτγάρδη. Στο πρώτο μέρος το τρίο από τη Θεσσαλονίκη , αποτελούμενο από τη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (τραγούδι), τον Λάκη Τζήμκα (κοντραμπάσο) και τον Κοσμά Στεφανίδη (κιθάρα), που έχει διακριθεί τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή τζαζ σκηνή, έδωσε μία μοναδική παράσταση συνδυάζοντας ελληνικούς και μεσογειακούς ήχους με το ρεμπέτικο και την τζαζ .

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ήταν μια σύμπραξη του τρίο της Νατάσας Μάρε με τον έμπειρο μουσικό στην κρουστή εκδοχή της τζαζ, Χανς Φίκελσερ και με τον κορυφαίο σαξοφωνίστα Βολφγκανγκ Φουρ. Οι μουσικοί επιχείρησαν ένα μουσικό ταξίδι πέρα από τα σύνορα καθ' οδόν προς μία αλλιώτικη ελληνογερμανική συνάντηση.

 

 

Συμμετείχαν: Η ελληνογερμανική πρωτοβουλία "Καλημέρα Γερμανία", η GRAFISTIKI, το ELIXIRION, το METALLUS, το TOGETHERDESIGN, οι DOLPHINS, το MENAGEATROIS, η LACRIMOSA, το  NEWWORK, οι COLIBRI, το KITCHENWAS, το Form&FunctionDesign-Γιάννης Καλογιαννίδης, οι Tsquarearchitects, ο Θανάσης Μπάμπαλης ,ο Τόμμυ Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Μπόσνας, η Χριστίνα Μπιλιούρη, η Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου, ο Λάκης Τζήμκας, ο Κοσμάς Στεφανίδης, ο Χανς Φίκελσερ και ο κορυφαίος σαξοφωνίστας Βολφγκανγκ Φουρ.

 

thessaloniki-meets-stuttgart22.jpgthessaloniki-meets-stuttgart10.jpgthessaloniki-meets-stuttgart21.jpgthessaloniki-meets-stuttgart6.jpgthessaloniki-meets-stuttgart8.jpgthessaloniki-meets-stuttgart4.jpgthessaloniki-meets-stuttgart17.jpgthessaloniki-meets-stuttgart1.jpgthessaloniki-meets-stuttgart18.jpgthessaloniki-meets-stuttgart7.jpgthessaloniki-meets-stuttgart20.jpgthessaloniki-meets-stuttgart15.jpgthessaloniki-meets-stuttgart12.jpgthessaloniki-meets-stuttgart3.jpgthessaloniki-meets-stuttgart9.jpgthessaloniki-meets-stuttgart19.jpgthessaloniki-meets-stuttgart14.jpgthessaloniki-meets-stuttgart13.jpgthessaloniki-meets-stuttgart11.jpgthessaloniki-meets-stuttgart16.jpgthessaloniki-meets-stuttgart2.jpgthessaloniki-meets-stuttgart5.jpg