Ιστολόγιον

 

Ένα συμβολικό ταξίδι στην άγνωστη δυτική πλευρά της πόλης

Η γενέθλια δράση για τα 4 χρόνια του αστικού πειράματος της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Ιουνίου και θα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην ανάδειξη μιας από τις σημαντικές περιοχές στις παρυφές του κέντρου της πόλης, που παραμένει ακόμη εν πολλοίς ανεξερεύνητη. Με τη συμμετοχή νέων δημιουργικών δυνάμεων, ομάδων ή ατόμων, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα επιχειρήσουμε να χαρτογραφήσουμε τη δυτική είσοδο της πόλης και να ξεκινήσουμε στη πράξη την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων, των δυνατοτήτων της και κυρίως των προοπτικών της.

Διαβάστε περισσότερα: Πάμε Δυτικά;

polis

Την Κυριακή 4 Μαϊου 2014, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται για μια μέρα σε μία διαδραστική πλατφόρμα παρουσιάσεων, προτάσεων και συζητήσεων για το μέλλον της πόλης, με βάση το παρόν και τη διεθνή εμπειρία.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν στα ελληνικά και τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Διαβάστε περισσότερα: Ελάτε να δείτε μια πόλη από το μέλλον

Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια από μια ανάγκη ενός διαφορετικού εορτασμού των 20 χρόνων του free press της parallaxi και από τη διάθεση μου να πάμε ένα βήμα παραπέρα από την κριτική που ασκούσαμε στα δημόσια πράγματα της πόλης και να προτείνουμε με πράξεις όσα σκεφτόμασταν.

Διαβάστε περισσότερα: West side story

MAKE ART
Μια καταιγίδα εκθέσων μέσα στην Άνοιξη
(1-15 Απριλίου 2014)
Στo πλαίσιo του φεστιβάλ Made In Thessaloniki #3

Το Made In Thessaloniki (ΜΙΤ) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών που διεξάγεται κάθε χρόνο την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από την Parallaxi και το Θεσσαλονίκη Αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα: Μια καταιγίδα 45 εκθέσεων μέσα στην άνοιξη!

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) είναι η διοργάνωση που συγκεντρώνει, αξιολογεί και επιβραβεύει τα καλύτερα δείγματα από το χώρο της οπτικής επικοινωνίας στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα: Η αφίσα του Θεσσαλονίκη Αλλιώς βραβεύεται στα ΕΒΓΕ!